We blijken toleranter te worden voor een vegetarische levensstijl: bijna de helft van de Belgen (44%) vindt dat er geen vlees op je bord nodig is om van een volwaardige maaltijd te kunnen spreken. Dat blijkt uit een iVox-studie in opdracht van de vzw Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA). Uit datzelfde onderzoek blijkt dat net geen kwart van de Belgen jonger dan 34 minstens drie maal per week vegetarisch eet - dat was in 2016 nog slechts 12 procent.

Het vegetarisme en veganisme is niet nieuw, maar het zijn vooral de ‘flexitariërs die aan een sterke opmars bezig zijn: mensen die hun stukje vlees niet kunnen of willen missen, maar óók open staan voor de vegetarische keuken. Dat weten de chefs van Foodbag al langer. De op-en-top Belgische kookbox zit vol seizoensgebonden, verse, duurzame producten van eigen bodem. Van de zestien gezonde en gevarieerde gerechten, zijn er vijf vegetarisch.

Eén van die vijf vegetarische gerechten is er trouwens eentje volgens de Sana-methode. (Televisie)chef Sandra Bekkari bewijst dat gezond en evenwichtig eten ook lekker kan zijn. Zij ontwikkelt Sana-gerechten die voor minstens de helft uit groenten bestaan. 

Uit de cijfers die EVA vzw bekend maakte, blijkt dat de belangrijkste redenen die Belgen tegenhouden om meer vegetarisch te eten ‘smaak’ en ‘onvoldoende kookvaardigheden’ zijn. Foodbag is daar eigenlijk de geschikte oplossing voor. In de box: handige en stap-voor-stap recepten en alle ingrediënten voor drie of vier gezonde maaltijden – veggie voor wie wil, maar je kan ook gaan voor een mix met originele, kindvriendelijke, snelle of zelfs SANA-proof gerechten. Naast ‘gezond’ en ‘duurzaam’ vinden we ook het lokale heel belangrijk. We werken met kwaliteitsvolle en seizoensgebonden producten, bij voorkeur van Belgische oorsprong.
Stéphane Ronse, CEO Foodbag

Concernant Foodbag

Les chefs de Foodbag proposent chaque semaine 35 plats sains et variés, parmi lesquels vous pouvez choisir trois, quatre, cinq ou six plats pour composer votre propre box repas personnalisée. Vous pouvez opter pour des plats (ou un mélange de plats) végétariens, originaux, adaptés aux enfants, rapides, approuvés par Sandra Bekkari ou prêts à l'emploi. Grâce aux fiches recettes pratiques et simples, vous pouvez préparer un repas délicieux en un rien de temps. Vous pouvez également compléter votre Foodbag avec des extras tels qu'une box apéro, un panier de fruits, de la soupe ou du granola. L’abonnement n’est pas obligatoire et vous pouvez choisir la quantité de chaque plat en fonction du nombre de personnes. La box Foodbag est livrée réfrigérée à votre domicile par des livreurs sympathiques l’un des quatre jours de livraison prévus. Pour acheminer les box repas chez vous, Foodbag fait principalement appel à des personnes âgées de plus de 50 ans. Son service de distribution se compose de 100 chauffeurs internes et de 150 conditionneurs. En juin 2019, Foodbag a fusionné avec Smartmat. En 2021, Foodbag a racheté la société de box repas 15gram, faisant de Smartmat, en tant que société mère, la plus grande entreprise belge de e-commerce dans le secteur des produits frais. Vous voulez en savoir plus ? Sandra Bekkari, ambassadrice et cheffe de Foodbag, vous emmène dans les coulisses dans cette vidéo : https://www.youtube.com/watch?v=3xv3YeV6NkE