Wist je dat huishoudens gemiddeld 38% minder voedsel verspillen* wanneer ze koken met een Foodbag maaltijdbox in vergelijking met traditioneel winkelen? En dit komt vooral omdat er veel minder voedsel achterblijft in potten, pannen en koelkasten na het bereiden van een heerlijke maaltijd met onze handige ingrediënten. Bij Foodbag begrijpen ze de waarde van precies de juiste hoeveelheden aanbieden, perfect afgestemd op het aantal mensen in jouw huishouden.

Dus niet alleen geniet je van gemakkelijk en lekker koken, maar je helpt ook mee aan het verminderen van voedselverspilling. Samen maken we een verschil!

*(Van Herpen et al., z.d.)

Foodbag Cookbook2023 Melissamilisphotography 73 Websize

Zero food waste

Foodbag bestelt pas bij zijn leveranciers nadat alle bestellingen afgerond zijn. Zo is het magazijn met verse producten volledig leeg op het einde van de week en zijn er geen overschotten. Daarnaast probeert Foodbag zijn ingrediënten zoveel mogelijk af te stemmen op de hoeveelheid die nodig is voor het recept. Zo zijn ook de koelkasten van de klanten leeg én hoeven er geen restjes weggegooid te worden.

Concreet:

  1. Bestellen enkel wat klant nodig heeft bij leveranciers

  2. Geen eigen voorraad van verse producten

  3. Alles geportioneerd geleverd bij de klant

“We werken sinds het begin van Foodbag met een just-in-time delivery systeem", aldus Ellen Duchesne, aankoper bij Foodbag. "We bestellen echt enkel wat we nodig hebben van verse voeding. Dit maakt het wel uitdagend voor onze leveranciers, maar via een zelfgebouwd prognose systeem geven we hen een nauwkeurige inschatting. Zodra de bestellingen op donderdag 9 uur afgesloten worden, krijgen zij onze bestelling door en moeten de verse producten tegen de avond geleverd worden.” 

Onze lokale leveranciers
Op donderdagavond stap ik onze productiehal binnen en staat het propvol ingrediënten. Tegen zondag is ze weer helemaal leeg en dat geeft me een fantastisch gevoel.
Ellen Duchesne, aankoper bij Foodbag