Foodbag, de Belgische maaltijdbox met lokale ingrediënten, werkt samen met de gerenommeerde chef-kok Julien Lapraille. In de maand september zal hij 12 gerechten met een Waalse twist aanbieden, boordevol Belgische smaken en producten. Meer informatie over Foodbag vind je hier: https://www.foodbag.be/nl 

Foodbag, dat 10 jaar geleden ontstond in Gent en eerst doorbrak in Vlaanderen, wordt steeds populairder in Wallonië. Door samen te werken met Julien Lapraille, een culinaire ster en ambassadeur van APAQ-W (Association pour la Promotion des Artisans Cuisiniers de Wallonie), viert Foodbag de rijke diversiteit van de Belgische keuken. Deze samenwerking brengt de heerlijke smaken van zowel Vlaamse als Waalse keukens samen. Het aanbieden van gevarieerde en inspirerende recepten is een hoofdfocus voor Foodbag. Tegelijkertijd zet de maaltijdboxleveraar op deze manier de talenten van lokale leveranciers in de spotlight zoals de Belgische forel van Mathonet (Malmedy). 

Eerder dit jaar werkte Foodbag samen met chef Hendrik Dierendonck. Deze collaboraties met externe lokale chefs is een bewuste keuze. Enerzijds geeft Foodbag op deze manier een platform aan de gastchef, die zijn keuken zo aan meer dan 13.000 gezinnen per week kan tonen en anderzijds helpt dit initiatief om verder te focussen op de Belgische eetgewoonten en zo dichter bij de klanten te staan.

Jl Forel 24w40 1x1 079

Julien Lapraille, net als Foodbag bekend om zijn passie voor lokale producten, heeft speciaal voor Foodbag twaalf exclusieve recepten ontwikkeld die de typische Waalse smaken belichten. Gedurende vier weken biedt Foodbag haar klanten de kans om wekelijks drie favorieten van Julien te bestellen, waarbij een mix van groenten en keuze uit vlees, vis of vegetarische opties aangeboden wordt en dit met steeds zo veel mogelijk lokale ingrediënten.

Onder de culinaire creaties bevinden zich onder andere:

  • Risotto van spelt met jonge spinazie, verse kaas, gedroogde vruchten, gekonfijte citroen en verse forel van Mathonet (Waalse forel)

  • Preistoemp, kaasrösti en worst omwikkeld met spek en appel

  • Bloemkool en aardappelen gestoofd in bier, spekjes en Luikse siroop met gegrild rundvlees 

De keuze voor lokale en Belgische leveranciers is fundamenteel voor Foodbag. We streven ernaar om niet alleen de Belgische culinaire tradities te vieren, maar ook om de lokale economie te ondersteunen. De samenwerking met Julien en partnerschappen met organisaties zoals VLAM onderstrepen deze missie."
Stéphane Ronse, CEO van Foodbag

PRAKTISCH

De samenwerking start vanaf september. De recepten kunnen steeds vier weken voor levering online bekeken worden via www.foodbag.be/menus. De eerste drie gerechten zijn te bestellen tot donderdag 19 september, 9 uur, met leveringen gepland tussen vrijdag 20 september en maandag 23 september.

Over Foodbag

De Foodbag-chefs stellen elke week 35 verse en gevarieerde gerechten voor, waar jij er drie, vier, vijf of zes uitpikt en zo je eigen, persoonlijke maaltijdbox samenstelt. Je kiest voor (een mix van) vegetarische, originele, kindvriendelijk, snelle, Sandra Bekkari-proof of kant-en-klare gerechten. Dankzij de praktische en eenvoudige receptenkaarten tover je in no-time een heerlijke maaltijd op tafel. Optioneel vul je je Foodbag aan met extra’s zoals een aperobox, fruitmand, soep of granola. Een abonnement is niet verplicht en je kan per gerecht kiezen voor hoeveel personen je het wilt bestellen. Foodbag wordt gekoeld aan je voordeur geleverd op één van de vier leverdagen, door eigen goedlachse bezorgers. Om de maaltijdboxen aan je voordeur te krijgen, schakelen ze voornamelijk vijftigplussers en gepensioneerden in. Hun distributiedienst bestaat uit 100 eigen chauffeurs en 150 inpakkers. In juni 2019 fusioneerde Foodbag met Smartmat. In 2021 nam Foodbag de kookbox 15gram over, daarmee is Smartmat het grootste Belgische fresh food e-commerce bedrijf. In 2022 kondigde Colruyt Group zijn participatie aan in Smartmat NV. Meer weten? Ambassadeur en Foodbag chef Sandra Bekkari neemt je in deze video mee achter de schermen: https://www.youtube.com/watch?v=3xv3YeV6NkE